Sharia overspoelt Indonesië

Alles over islam.
Plaats reactie
QuoVadis
Site Admin
Berichten: 18
Lid geworden op: 15-11-2017 11:51

Sharia overspoelt Indonesië

Bericht door QuoVadis » 08-12-2017 17:10

"Na de tsunami voerde Atjeh de sharia in. Steeds meer regio's in Indonesië willen nu ook deze strenge islamitische wetgeving.

De tegenstanders van de sharia wetgeving in Atjeh hebben president Joko Widodo, zelf een gematigde moslimleider, gevraagd in te grijpen en de religieuze wetten terug te draaien. De wet leidt tot steeds meer dodelijke slachtoffers.

Rosmidar van de actiegroep Bungeong Jeumpa vertelt het relaas van een zestienjarig meisje dat onlangs door de religieuze politie werd gearresteerd. De aanklacht luidde prostitutie. Ze kon de zweepslagen die ze – zonder enig proces – kreeg niet verwerken. De volgende ochtend vond haar moeder haar dood in haar slaapkamer. Ze had zichzelf uit schaamte opgehangen. Volgens Rosmidar hebben in de afgelopen tijd verschillende Atjeërs zichzelf van het leven beroofd nadat ze door de religieuze politie vaak onterecht werden opgepakt en afgeranseld.

Ze ontvangt steeds meer klachten van meisjes die door de politie op het politiebureau werden verkracht. "De sharia is hypocriet. De politieke leiders die met zweepslagen ons moraliteit willen bijbrengen, reizen zelf naar Jakarta af voor drank en vrouwen. Voor de vrede in Atjeh moeten we deze wet afschaffen."


http://www.oneworld.nl/wereld/invoering ... -indonesie

QuoVadis
Site Admin
Berichten: 18
Lid geworden op: 15-11-2017 11:51

Bericht door QuoVadis » 08-12-2017 17:19

In Pakistaanse schoolboeken wordt het doden van christenen een “nastrevenswaardig doel” genoemd dat leden van deze minderheid helpt om het martelaarschap omwille van het geloof te verwerven.

Dat meldt AsiaNews op basis van een rapport van het Middle-East Media Research Institute (MEMRI) .


http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuw ... C3%A9.html

"Toen noemden we ze Muhajideen, Islamitische vrijheidstrijders. Nu heten ze Taliban, en vermoorden ze hun eigen burgers. Onschuldige kinderen".


http://www.oneworld.nl/blog/van-jakarta ... it-taliban


Iraanse schoolboeken staan vol vooroordelen

WASHINGTON - De Iraanse regering leert schoolkinderen, vrouwen en minderheden te discrimineren, niet-moslims te wantrouwen en te minachten en de theocratische ideologie van het regime als de enige juiste religie te erkennen.
Dat stelt de non-gouvernementele Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Freedom House in het onlangs verschenen rapport 'Discriminatie en intolerantie in Iraanse schoolboeken'. De opstellers van het rapport constateren dat de schoolboeken die de kern uitmaken van het Iraanse onderwijssysteem bol staan van de vooroordelen.

Volgens Saeed Paivandi, hoogleraar sociologie aan de Parijse ­Universiteit zijn de discriminatie en intolerantie in de teksten ,,noch onbedoeld noch sporadisch'', maar gebruikt de regering schoolboeken doelbewust als ,,sleutelelement bij haar indoctrinatieproces''. De hoogleraar stelt dat de in de schoolboekjes gepresenteerde waarden bepalend zijn voor de manier waarop de volgende generatie in Iran de buitenwereld ziet.

In de schoolboeken wordt de kloof tussen Iran en zijn verklaarde vijanden benadrukt en wordt de vijandschap tegen de niet-islamitische wereld bevorderd. Die vijandschap blijft niet beperkt tot de Amerika en Israël, maar is ook gericht tegen Europa en Rusland.


https://www.nd.nl/artikelen/2008/maart/ ... oroordelen

Plaats reactie